Happy Holidays in Calamandrana

Na een half jaar in Italië zouden we voor Kerst terugkeren naar België om samen met onze familie te vieren. De jaarlijkse traditie waar we op Kerstavond samen met mijn zus en haar gezin bij mijn ouders zouden vieren, uuuren tafelen met tonnen eten en drinken gevolgd door tonnen cadeautjes uiteraard. Oude verhalen bovenhalen, enfin dan bedoel ik vooral genante verhalen over mij waar ze me dan de hele avond mee op mijn paard proberen te krijgen. 😉 Lachende en vooral ook brullende kinderen rond de kerstboom die pakje na pakje uitpakken en wij die proberen al het papier en karton netjes in een grote zak of doos bij te houden. Heerlijk toch!

Ooh wat hadden we daar naar uitgekeken… En wat had ik daar ook enorm veel nood aan. De weken voor Kerst waren alles behalve gemakkelijk. Die onwetendheid of we al dan niet naar België zouden mogen/kunnen reizen was stressvol. Andreas is meer het type van “we zien wel een paar dagen op voorhand of het lukt”. Wie mij kent weet dat dit totaaaal niet weggelegd is voor mij zulke gedachtegang.
Ik plan graag op voorhand, en voor mijn eigen gemoedrust vond ik het ook belangrijk dat we deze knoop snel zouden doorhakken.

We namen dus de beslissing, na de laatste corona maatregelen in zowel Italië als België om niet te gaan. We zouden in beide landen 2 weken in quarantaine moeten en dat was uiteraard geen optie voor Andreas zijn werk. Niks aan te doen, het is voor iedereen anders dit jaar… Laten we er dan maar het allerbeste van maken in Calamandrana. En dat deden we meer dan ooit tevoren!

Op Kerstavond zat ik al van 8u ‘s morgens in de keuken heerlijke eleven30 gerechtjes te maken, er kwamen doorheen de dag vrienden en buren langs om ons een Zalig Kerstfeest te wensen en mee buiten een glaasje bubbels te drinken, ze brachten ons zelfs cadeautjes. Wat een gastvrijheid hier, wat een zalige buren hebben wij toch, en wat leeft de Christmas spirit hier enorm! Ik stond ervan versteld hoe lief en blij en gelukkig iedereen hier is en vooral hoe begaan ze zijn met ons, hun buren.

‘s Avonds genoten we van een heerlijk diner met ons 4 gevolgd door de rest van de avond rond de Kerstboom waar Amilia en Emeric al hun pakjes mochten ontdekken. Die gezichtjes, mijn hart ontplofte!
Ok ok, ik moet ze nog wat leren (en dan denk ik momenteel vooral aan Amilia) wat dankbaarheid is en dat je eerst even van het cadeautje mag genieten vooraleer je het over je schouder gooit en hetvolgende neemt, maar bon hoe waren we zelf vroeger right?! 😊

Kortom, het was een zalige Kerst! We konden gelukkig nog Facetimen met onze beide ouders en mijn zus. Dat deed ook weer deugd, al moet ik eerlijk toegeven dat mijn hart een klein beetje brak en ik de call tamelijk snel wou afronden. Maar toch mega happy dat we elkaar even “samen” hebben kunnen zien.

De volgende dagen bleven we genieten van de Kerstvakantie. Leuke wandelingen, uitstapjes naar de Big Benches hier in de buurt, veel gekookt en veeeel gegeten (en gedronken), ongelooflijke zonsondergangen meegemaakt, we kregen ipv een witte Kerst een wit Nieuwjaar waar we opnieuw 30 cm sneeuw uit de lucht zagen vallen, we gleden met een vuilzak van onze oprit, de buren konden ons horen gibberen van contentement tot aan het einde van de straat, ik ging helemaal alleen shoppen een paar uurtjes (hellooooo me-time!), … enzovoort.

Oudjaar vierden we met Thor en Marianne en de kinderen en eindigden we in videocalls met familie en met onze beste vrienden Nick en Geerte. We konden ons geen beter begin van 2021 wensen.

Vuurwerk de lucht inschieten, niet hoeven koken want we haalden uit in een lokaal restaurant, heerlijke ontdekking van een Brunello di Moltalcino die we kregen van Jo en Anouk, uiterst brave kinderen die heel de avond boven speelden en waar we precies voor het eerst eens niet tussen een ruzie moesten komen, een kleine Emeric die doorheen het vuurwerk sliep dat vlak onder zijn raam werd afgeschoten,
limoncello in de sneeuw, …

Door de curfew hier in Italië die op 22u staat moesten we helaas onze avond vroegtijdig beëindigen samen en vierden we Nieuwjaar al om 21u, maar als ik zie wat voor monsterkater ik de volgende dag had hoor je mij niet klagen 😊 Hahaha

Ach ja, good drinks are there to be consumed denk ik dan 😉

We hebben er een fantastische Kerstvakantie opzitten en hebben er enorm van genoten.
Uiteraard hopen we dat we volgend jaar terug kunnen vieren met onze familie en vrienden maar toch waren we heel gelukkig om dit eens zo te mogen ervaren ook!
Just remember, er zijn niet enkel negatieve kanten aan Covid…

De kindjes starten terug met school/crèche donderdag dus we blijven nog even een paar dagen genieten met ons drietjes deze keer, want Papa is terug gaan werken vandaag.

Ik wens al mijn vrienden en familie een fantastisch en vooral gezond 2021 toe.
Dat we elkaar veel mogen vastpakken dit jaar,
Dat we elkaar veel mogen kussen dit jaar,
Dat we for God’s sake veel mogen feesten dit jaar,
Dat we veel op café kunnen gaan dit jaar,
Dat we veel op restaurant mogen gaan dit jaar,
Dat we veel mogen reizen dit jaar,
Maar dat we vooral niet vergeten wat 2020 ons heeft gebracht. En dat is nabijheid, terug dichter bij jezelf komen, dichter bij je gezin, wandelingen met vrienden in het bos of bezoekjes aan de voordeur écht leren appreciëren als quality time. Dat we de kleine dingen niet vergeten, en deze met ons meedragen in 2021. Een 2021 hopelijk very soon Covid-vrij! 

 

Ciao for now amici & Cheers to 2021!

Comments powered by CComment