Skip to main content

Italian veggies

De maanden vliegen hier voorbij. Binnen een paar dagen zitten we hier alweer 5 maanden. De bladeren blijven van de bomen vallen en de herfstkleuren komen volledig tot hun recht in onze mooie vallei. Het is ongelooflijk hoe wij nu van zo dichtbij de natuur zien veranderen en het ook écht ervaren en appreciëren. Als je verhuist en emigreert naar een ander land en in een totaal andere omgeving komt ervaar ik nu dat het zo spannend is om de seizoenswisselingen mee te maken. Je weet niet wat er komt, hoe de herfst, zomer, lente of winter hier gaat aanvoelen, hoe het er gaat uitzien, hoe je huis de koude buitenhoudt tijdens koude winterdagen of de frisse lucht binnen toelaat op de warmste zomerdagen.
Allemaal dingen waar ik vroeger nooit bij zou hebben stilgestaan.

Deze week ging ik aan het werk bij vrienden van ons die in Rocchetta wonen. Ik wil heel graag mijn eigen groententuin hier beginnen en wat is er beter dan bij echte professionals te gaan kijken en gewoon mee in het veld te gaan werken. HEERLIJK was het! De groenten plukken, uit de grond trekken, handen vol met zand, vuile kleren, heel veel op en af de helling lopen, veel dragen, veel schuppen, maar vooral VEEL voldoening! Wat een gevoel om die eerste wortels uit de grond te trekken, om die geur van kraakverse groenten te ruiken, om al te fantaseren over wat je vanavond gaat maken met al dat lekkers. Ik vond het een zalige dag en het gaf me nog meer energie en goesting om mijn eigen groententuin te beginnen.

Natuurlijk zal ik wat hulp nodig hebben voor de infrastructuur, maar eens dat dat er is kan ik eindelijk wat research beginnen doen over welke groenten ik nog kan planten in de herfst en al dromen over mijn eerste tomaten volgende zomer! 

Ik kijk alvast uit naar nog meer van die dagen.
So Marianne, if you ever need my help again, chiamami! 😊               

 

Ciao for now amici

 

Comments powered by CComment