Skip to main content

Framily visit

 

Je hebt zo van die vrienden in je leven, one in a million.
Wij hebben over de jaren heen een Framily opgebouwd. Een Framily Klepkes om precies te zijn. En één van de koppels uit onze Framily Klepkes heeft hemel en aarde bewogen om dit voorbije weekend bij ons te kunnen zijn. En oh wat waren we blij.

We hebben zo ontzettend hard genoten van die driedaagse samen dat ik het haast niet kan beschrijven.

Dit weekend werd het startschot gegeven van het truffelseizoen hier in Piemonte en waar beter dan Alba om een lekkere pasta tartufo te gaan eten right? We slenterden doorheen de stad, de kindjes staken we op een prachtige paardenmolen op de Piazza Michele Ferrero en wij genoten van een heerlijke glaasje vino bianco bij onze verse pasta tartufo.
Aan het einde van de dag reden we moe maar voldaan terug naar Calamandrana waar de mannen nog een Grappa tasting gingen doen en de vrouwen genoten van een Aperol (what else?!) op terras.

‘S avonds kwam de babysitter en trokken we eropuit naar Canelli. Civico15 werd onze stek voor de rest van de avond. Heerlijk genoten van lekker eten, goede wijn en vooral zalig gezelschap!
Een zeer gezellig en uitnodigend restaurant waar we zeker nog eens zullen teruggaan. Romantisch sfeertje en vooral prachtig gelegen upon the hills van Canelli.
In de zomer kan je er genieten van een aperitief op het terras met eindeloze uitzichten over de wijngaarden. Zeker een aanrader!

De volgende ochtend vroeg uit de veren met die 3 kids in huis. Kater of niet, paraat stonden we 😊
Want Alexa was jarig vandaag! Chocoladetaart met donuts als ontbijt, luidkeels Happy Birthday zingen, overal slingers, elkaar schminken met de cadeautjes die ze kreeg,
feesthoedjes opzetten en happy faces everywhere.
Een echt feestontbijt was het!

Zondag josdag is hoe we de rest van de voormiddag omschrijven. Even lekker genieten van de zon op onze snoet, koffietje dabei en ligstoeltje in zegt.


In de namiddag maakten we de wandeling naar Rochetta waar we in de local bar een heerlijke lasagna kregen voorgeschoteld en de beste tiramisu die ik hier al in Italië heb gegeten als afsluiter.
OK je krijgt je eten wel in plastieken bordjes en het is niet het romantische idyllische plekje waar we de avond voordien zaten maar het eten was minstens even goed en de bediening ook!
Kids happy, parents happy.

Eens terug van onze  (wel zeer vermoeiende met twee buggy’s duwende en baby in de rugzak) wandeling reden we naar Nizza waar we een gelato zouden gaan eten. Maar helaas, voor de eerste keer
ever was Da Mimmo’s gesloten en moesten we dan maar een Aperol gaan drinken. 😉

We sloten ons fantastisch weekend af met een Tagliata di Manzo, een paar spelletjes Uno en Carcassonne en véééééél Limoncello. Oeps sorry schat ik hoop dat je vandaag niet te zwaar afziet op je werk 😉

Fam. VL wuifden we deze ochtend met dikke dikke tranen goodbye nadat we eerst allemaal samen Amilia zijn gaan afzetten op school.

Thanks friends voor de prachtige voorbije dagen en om zo volhardend te zijn geweest om naar hier te reizen. We zien jullie ontzettend graag.

Ik ga mijn emo dagje verder zetten hier.. Want zoals ik al eerder eens had verteld. We zien onze vrienden zo graag komen maar niet meer gaan. Elke keer er iemand vertrekt voel ik mij terug gekatapulteerd naar het afscheid dat we in juni van iedereen hebben moeten nemen. En dat is even geen fijn gevoel. Maar laten we voor deze keer misschien enkel nog aan het leuke denken van de voorbije dagen. En mijn verdriet drink ik wel weg vanavond met een Limoncelloke op jullie gezondheid! 😉

See you soon my Framily.

 

Ciao for now amici

 

Comments powered by CComment