Skip to main content

Cascina La Carlotta, Castel Boglione

Tagliatelle Parma

 

 

Onze terugkeer uit België verliep net iets anders dan we in gedachten hadden.
Door dakwerken aan ons huis, die normal gezien klaar hadden moeten zijn maar dat dus niet waren, waren we genoodzaakt om een week op hotel te verblijven.

In eender welke andere omstadigheden had ik hier natuurlijk geen enkele opmerking op gehad. Maar de vakantie was voorbij, Amilia zou haar allereerste schooldag in Italië starten, Andreas zou het werken hervatten, en laten we eerlijk zijn… Alleen met twee kinderen en een hond in een B&B heelderdagen is niet ideal.

Maar toch maakten we van ons verblijf in Cascina La Carlotta het allerbeste en werden we meer dan hartelijk ontvangen door de vrouw des huizes Carla. Een ontzettend vriendelijke dame waar de kinderen ook meteen gek op waren. Dagelijks warden we verwend met een lekkere apero met grissini’s en heerlijke locale kaas. Ook kregen we zelfs een paar keer verse groenten uit haar groententuin. Wat een zaligheid!

Het grote zwembad hadden we geheel voor ons alleen! Waar we nog volop van hebben kunnen genieten met de tropische temperaturen. Enfin, voor mij was het eerder heel de tijd achter Emeric aanlopen uit schrik dat hij erin zou vallen ipv genieten 😉

Cascina La Carlotta is een familie boerderij gelegen in Castel Boglione in Piemonte. De geproduceerde wijn wordt uitsluitend geoogst in hun wijngaarden dat zich uitstrekken over ongeveer 20 hectare in Castel Boglione, Nizza Monferrato en Alice Del Colle. Barbera, Dolcetto, Chardonnay, Corstese, Freisa, Moscato en Brachetto… Elke wijnliefhebber vindt hier wel iets naar zijn smaak.

Ze beschikken over 5 kamers waarvan 2 familie kamers. Wij sliepen de eerste avond in een grote 3 persoonskamer (1 dubbelbed en 1 eenpersoonsbed). Heel veel ruimte, wat wel nodig was aangezien we met 4 in één kamer sliepen plus Jack.
Vanaf de tweede nacht verhuisden we toch naar een familiekamer. Wat iets praktischer was voor ons. Deze kamer bestond uit 2 ruimtes: 1 slaapkamer plus aanpalende badkamer en een kitchenette met zetelbed. De kinderen sliepen in de slaapkamer en wij in de keuken zodat we ‘s avonds toch nog even rustig konden eten en een glaasje drinken zonder noodzakelijjk uit uw kamer te moeten. Niet ideal but good enough om die week te overbruggen!

We waren aangenaam verrast en het is vooral de gastvrijheid van Carla die ons verblijf aangenaam heeft gemaakt.

Of het een echt vakantieoord is dat we aanraden aan vrienden die hier passeren? Niet echt. Maar we raden het zeker aan aan mensen die voor business reizen en enkele nachten logement zoeken… Of aan vakantiegangers die heelderdagen on the move zijn en niet persé een fancy hotel voor ogen hebben.

Degelijk, goed verzorgd, SUPER vriendelijk personeel en heel goed gelegen.
Zo zou ik La Cascina Carlotta omschrijven.

Voor meer info: http://www.cascinalacarlotta.it/

 

Ciao for now amici


Comments powered by CComment