A trip to Torino just us 2

Tagliatelle Parma

2,5 jaar geleden was het. 2,5 jaar geleden dat we voor het laatst nog eens onder ons tweetjes eropuit gingen. Enkele nachten jij en ik. Geen kinderen om naar om te kijken, geen vrienden erbij, gewoon much needed quality time onder ons. En wat hebben we genoten.

Na lang twijfelen of we nu naar de bergen zouden gaan, shoppen in Milaan of het Como meer zouden gaan opvaren waren we er vrij snel uit dat we beiden een stad wilden gaan verkennen. Nu was het nog kiezen tussen Milaan en Turijn. Andreas koos voor Turijn en boekte een prachtig hotel. Pure verwennerij alom! Koffers pakken en wegwezen dus.

We kozen voor Turin Palace Hotel. En wat was dat een goede keuze! Het personeel is er zo vriendelijk, het hotel is prachtig, de kamers zijn ongelooflijk mooi met veel licht en een mooi uitzicht op de stad. Als je de lift neemt naar de 6de verdieping openen de deuren zich rechtstreeks op een adembenemend dakterras met een ongelooflijk 360 view op heel Turijn. Heerlijk vertoeven hier! Zonder enige twijfel komen we nog eens terug!

We hebben nu de luxe dat waar we ook naartoe rijden het nooit echt ver weg is. Op 1u15 zaten we in the city center of Torino. Autootje voor de deur, sleutels afgeven aan de carpool guy, koffers droppen in onze prachtige romantische kamer en nog geen 20 min later stonden we al aan Piazza San Carlo een koffietje te drinken en te genieten van een heerlijke lunch. Aaaah Torino, it is so nice to meet you!

We begonnen onze eerste dag met een heerlijke en zeer gezellige lunch in Farmacia Del Cambio op de Piazza Carignano. Heerlijke Parijse sfeer op het terras buiten, de mooiste kristallen glazen, finger licking pasta’s en lekkere wijnen. A perfect start of a perfect weekend dus.
Een groot pluspunt waren de parasols geëquipeerd met een soort van sproeisystemen dat om de enkele minuten een zalige verfrissing gaven. Jawel, ik was onder de indruk 😊 Vooral ook omdat ze niet zo een goed weer hadden voorspeld en ik daar zat met mijn jeans en hemdje met lange mouwen en bleek dat het dus toch 28 graden werd en volle zon.

Na de lunch trokken we de stad verder in langs de Via Po en Via Roma. Leuke restaurantjes en cafeetjes, mooie winkels, prachtige marmeren overdekte voetpaden en veel boekenstanden buiten op de voetpaden, brachten ons tot aan de Po rivier waar we langs het water Parco del Valentino introkken.
Een mooie wandeling die echt de moeite waard is. Je krijgt er ook een prachtig zicht bij van Superga.

De mooiste winkelstraat van Turijn is in mijn ogen toch wel Via Lagrange. Chanel, Prada, Gucci, Lagrange12 doen elke vrouw haar ogen glinsteren en blijven dromen over die allereerste Chanel bag.
Langs de winkels heen vind je ook kleine wijnwinkeltjes met muren van Barbaresco en Barbera. Pure verwennerij na een dagje shoppen.
Onze aandacht viel op Signorvino. Dit is een must visit! Na een dagje shoppen, kunnen neerploffen op dit gezellig terras met een heerlijk glas wijn en een straatmuzikant die de leukste covers bracht op de achtergrond was echt the perfect end of a perfect day. We besloten dan maar ineens om te blijven dineren. Tapaschotels om U tegen te zeggen, verse pasta’s, Burrata die smelt op je tong. Een dikke 10 op 10 voor deze wijnbar/restaurant!

De volgende dag bezochten we het Museo Egizio. Hier vind je de grootste collectie Egypische kunst buiten Egypte. Een reis door de tijd waar je soms met open mond naar staat te staren.
Het museum is wel gigantisch! Dus ga er niet naartoe als je slechts een uurtje tijd hebt. Reken toch zeker op 2-3 uur om alles rustig te kunnen bekijken.

We hadden ook besloten om 1 van de 4 dagen toch naar de bergen te trekken. Na een half uurtje rijden stonden we aan Monte Musinè. Naar dat kruis daar helemaal boven zouden we klimmen zei mijn lieve man vol enthousiasme. OK… ik heb dit wel nog nooit gedaan. Wij trekken er veel op uit in de Ardennen en ik heb al heel wat klim wandelingen achter de rug maar dat was nu écht nothing compared to this!
Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost. Maar die top, die heb ik toch wel bereikt! Fierheid in de ogen van mijn man en ikzelf was toch ook wel héél fier op mezelf.
Met kapotte voeten vol blaren begonnen we aan de afdaling. 5 uur hebben we er over gedaan in totaal. (dikke 2,5 uur klimmen en een dikke 2u afdalen). Eens beneden kon ik geen pap meer zeggen zoals ze bij ons in Antwerpen zeggen en mijn voeten waren voor de vuilbak…
Tijd om terug naar het hotel te gaan en de spa te ontdekken en ons te laten masseren.

Ik had al veel gehoord over een historisch tramritje van Sassi naar Superga. Dit stond al lang op mijn bucketlist. De laatste dag besloten we dit dus nog even mee te pikken voor we weer richting huis gingen.
WAAUW, geen andere woorden voor. Basilica di Superga, een pachtige kerk bovenop een heuvel die je van beneden in Turijn overal kan zien. Een authentieke rode tram die vetrekt vanuit Sassi brengt je in 17 minuten naar Superga. Je stapt uit in het mooiste kleine treinstation met een prachtig kleinschalig terras met views zo ver je maar kan kijken. Vervolgens wandel je nog enkele minuten naar boven tot je aan la Basilica di Superga komt. En hier val je van de ene verwondering in de andere. Prachtig gewoon.

Een zeer mooie afluiter van onze city trip!

Torino, een aanrader voor iedereen die er nog niet is geweest en een stad waar wij zeker zullen terugkeren.

 

Ciao for now amici


Comments powered by CComment