Skip to main content

A day in Vigna Rochetta

Tagliatelle Parma

 

We hebben al zoveel leuke mensen leren kennen sinds we in Calamandrana zijn komen wonen. En één van hen is Thor. Thor en zijn gezin wonen in Rochetta en verhuren een vakantiehuis genaamd Vigna Rochetta.

Zij trouwden hier in Italië 10 jaar geleden en besloten 2 jaar geleden hun lifetime dream werkelijkheid te maken en verhuisden naar Piemonte met hun 2 kindjes.

We hebben gesympathiseerd en zijn sindsdien vrienden geworden en onze 4 kinderen zijn ondertussen ook speelkameraadjes. Amilia en Ida zitten zelfs in dezelfde klas in de kleuterschool.
All good dus 😊

Toen mijn schoonouders hier op bezoek waren en het opnieuw een hete dag was, vroeg Thor of we geen zin hadden om te komen zwemmen in Vigna Rochetta. Waar we maar al te graag op ingingen.

Na een prachtige rit tussen de wijngaarden van 10 minuten van ons thuis naar Vigna Rochetta arriveerden we in een oase van rust. Een prachtig zwembad met de mascotte van het huis, de unicorn, dobberend op het water. Amilia kon al niet wachten om er in te springen. Wat ze ook deed en waar ze ook niet meer uitkwam de rest van de namiddag 😊

Wat een droomhuis! Denk aan de typische Italiaanse plafonds afgewerkt met de meest luxueuse Scandinavische design en taste. Modern en authentiek in één. Very nice!

Het huis beschikt over 5 ruime slaapkamers geëquipeerd van een babybed alsook een peuterbed indien nodig. 4 van de 5 kamers beschikken over een terras met een waanzinnig uitzicht over de bergen. Een ruime full geëquipeerde open keuken met plaats voor 12 personen dat uitgeeft op het overdekt terras waar je eveneens kan eten aan de lange eiken tafel met zicht op de wijngaarden.
Zin in een versgemaakte pizza of een good old BBQ? Geen probleem, pizzaoven en BBQ à votre disposition! 😊

De infinity pool met zout water van 4 x 11 m met zicht op de wijngaarden nodigt uit om er in te springen en er nooit meer uit te komen. Zeker als je een plekje kan bemachtigen op de unicorn 😉

Overal in huis beschikken ze over airco die langs de gekoelde vloeren de hele ruimte fris doen aanvoelen. Heerlijk na een snikhete dag buiten.

Een ware aanrader voor wie met een paar koppels in Piemonte op vakantie wil gaan.
Hint hint naar onze vrienden die ons volgend jaar komen bezoeken 😊

Mijn schoonouders waren alvast verkocht en besloten dan maar een week te boeken met de familie volgende zomer. Wij weten alvast waar we elke dag gaan vertoeven die week 😊

Meer info over het huis https://www.vignarocchetta.com/ alsook de directe link om te boeken https://www.vignarocchetta.com/book-a-room

What are you waiting for? We are waiting for you!

 

Ciao for now amici


Comments powered by CComment