A short getaway at Casa Margherita

Tagliatelle Parma

Wat een week hebben we achter de rug. Andreas heeft eindelijk wat tijd kunnen vrijmaken en heeft onverwacht een week verlof genomen. We besloten om deze week vakantie door te brengen “in eigen land” en trokken eropuit in Piemonte.

Andreas vond een super mooie en gezellige B&B op een half uur van bij ons. Crazy right? Waar wij vroeger 11u -12u voor in de auto zaten, doen wij nu op een half uur 😊 Heerlijk! Vooral ook in het achterhoofd houdende dat Amilia extreem autoziek is (lees: overgeven en al)

Casa Margherita is gelegen in Cremolino in Piemonte. Een prachtige Welness B&B tussen de wijngaarden en gelegen vlak onder het Kasteel van Cremolino, een echte aanrader trouwens om ‘s morgens naartoe te wandelen (best voor de zon volle toeren draait want het is een serieus klimmeke 😊).

In de Casa kan je genieten van de heerlijke rust aan het zwembad, of je kan kiezen om een toertje te gaan fietsen met de mountainbikes die zij ter beschikking stellen, of je kan een wandeling met de paarden gaan maken, of je kan een wijnproeverij doen van de wijnen die zij zelf produceren in hun wijngaarden. Geen tekort aan activiteiten hier dus.
Maar bon, dit zeggende wil ik ook wel duidelijk maken dat wij kwamen om even tot rust te komen, de stress van onze schouders te laten vallen, en vooral some serious Q-time in te halen met ons viertjes.
Dus wij zijn niet veel gemoved van de pool! 😊

De wijnen hebben we elke avond geproefd tijdens onze apero momentjes, de paarden hadden we mee dankzij Emeric zijn boerderij dieren die van dienst waren om te entertainen, en de kilometers in onze benen kregen we er gratis bij door achter Emeric aan te lopen 😊 Het is maar hoe je het bekijkt!  

De kinderen waren er van minuut 1 op hun gemak. De lieve dames die daar rondliepen en ons verzorgden vanaf de vroege ochtenduurtjes waren al meteen gecharmeerd door Emeric zijn Casanova skills en door Amilia haar leergierigheid om Italiaans te spreken. 
We zijn zo ontzettend trots op die prutskes en ook op Jack die trouwens voor de allereerste keer met ons op vakantie ging. Toen we nog in België woonden ging Jack steeds op logé bij mijn ouders als we weggingen. Maar dat gaat nu niet meer natuurlijk. Dus hij kwam gewoon mee. Eerlijk, we hadden er wel wat stress over. Maar we hebben hem niet gehoord. Hij lag heelderdagen mee aan het zwembad onder onze stoel en volgde ons overal mee naartoe. Soms vergaten we zelfs dat hij mee was! We spraken heel de verlof over onze 3 super brave en flinke kindjes 😉

Door Corona verliep de beleving in de Casa natuurlijk heel anders, en toch voelde dat zo niet. Als ik dan 1 minpuntje moet vermelden, dan is het dat we de eigenaars / staff doorheen de dag niet zoveel zagen. Ze komen bijvoorbeeld eens niet checken hoe alles verloopt en of je nog iets nodig hebt. Wat ik in een B&B wel gemist heb. De charme van een B&B is voor mij ook de contacten die je maakt met de werknemers/eigenaars daar. Het gevoel hebben dat er voor je gezorgd wordt. In tegenstelling tot een hotel waar je meer aan je lot wordt overgelaten. Maar dat steken we nu natuurlijk op Corona.

Your home away from Home is hun slogan. En laat dat nu net zijn wat wij daar hebben gevonden.
Casa Margerita streeft ernaar om je te laten disconnecten met al de stress die we dagdagelijks meesleuren en je te laten re-connecten met je familie / vrienden & de natuur.
Een slogan naar mijn hart! En eentje die werkelijkheid werd voor ons.

Voor diegenen die nog op zoek zijn naar een leuk adresje: https://www.casamargheritaitaly.com/

Worth it!

 

Ciao for now amici


Comments powered by CComment